torstai 14. elokuuta 2014

NYC day!

Aamu alkoi joillain ensiapukoulutuksilla. Noniin, minähän olen niitä aikalailla käynyt Suomessakin, joten... turhaa. Onneksi opettaja oli tosi hauska vanha mies :) Näitä tunteja kesti aina kahteen saakka, jonka jälkeen piti käydä vaihtamassa vaatteet Nykiä varten (ei, en mennyt sinne treenivaatteissa, vaan MEKOSSA!).

Santra, Riina ja mää valmiina! Mua ja Riinaa luultiin pari kertaa siskoksiks :o Woow...

Me emme ottaneet kiertoajelua (onneksi). Bussi jätti meidät Battery Parkiin, ihan lähelle 9/11 touhuja. Käytiin ostamassa lippu museoon ja kierreltiin muistomerkkejä.

Uusi WTC...
Seinään tehty muisto tai "katukuva" siitä päivästä.

Toinen varsinaisista muistomerkeistä. Tuolla oli siis jäätävä allas, josta lähti vielä pienempi allas. Mietittiin, että kuvastaisko nää sitä sortumista, kun vesi virtas koko ajan "alemmas". Reunoila meni leveä kaide, jossa oli kaikkien siinä tornissa tai sen läheisyydessä menehtyneiden nimet. Oli tosi outoa ajatella, että niin moni kuoli ihan turhaan.

Fiilistelyä...

Sisällä, WOW! Siis oli paras idea ikinä mennä sinne!! Siellä oli todella paljon kaikkea; videoita, tavaroita, lentokoneen osia, autoja jne., joita turmasta on säästynyt. Oli ihan hullun koskettavaa olla siellä ja katsoa samoja juttuja, kun mitä uhrit torneissa on kantaneet taskuissa. Ei sitä ihan tajua. Jokaisessa metallissa oli naarmuja, oli käsin kirjoitettuja katoamisilmoituksia, rypistyneitä papereita... Se fiilis siellä oli jotain ihan käsittämätöntä.

Sisällä oli turmasta säästyneet portaat. Tossa kyltissä on tarkemmin, klikkaa auki ja tsuuuuumaa! 

Museossa oli huoneita, joissa näytettiin videoita tapahtumista ja selvinneet kertoivat niissä omia kokemuksia. Vaikka olen nähnyt suunnilleen kaikki dokumentit aiheesta, oli paikka erittäin mieleenpainuva.

Tässä on yksi paloautoista (taas kyltistä lisää infoa), se oli ihan murskana ja sekin oli niin outoa, että mä oikeesti näen näitä asioita livenä, kun oon nähny telkkarista ja miettiny kaikkia juttuja.
Museossa oli erikseen alue, jossa ei saanut ottaa kuvia. Se oli kaikkein koskettavin alue. Oli vaikka mitä tavaroita ja videoita ja tarinoita jajajajaja... Jos Nykiin menet, SUOSITTELEN! Mä toivon, että saan viedä kaikki tänne tulevat ihmiset katsomaan tota paikkaa. :D



Museolta mentiin metrolla Manhattanille, kateltiin vähän jotain teattereita ja käytiin syömässä. Käytiin myös yhdessä kosmetiikkakaupasta, josta sain kaikki tarvittavat jutut (ÄITI LÖYSIN IHAN SUPERHYVÄT PINSETIT!!!) huomisia häitä varten.

Katukuvaa...

Empire State Building!

 Kaikin puolin tosi onnistunut reissu ja varmaan palataan samalla porukalla Nykiin! :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa kuulla! Ihana lukea näitä sun postauksia! Voi hyvin!

    VastaaPoista